Hoe verloopt mijn aanvraag

Je hebt alle voorwaarden gelezen. Je bent met alle ingevulde documenten naar ons kantoor geweest en je bent ingeschreven.

Wat gebeurt er nu:

  1. Je krijgt van ons via de post je inschrijvingsbewijs en je definitief klantennummer. Hou dit zeer goed bij.
  2. Je komt op de wachtlijst terecht. Waar je wilt wonen, de grootte van je woning en de voorrangsregels bepalen de lengte van de wachtlijst. Hoelang je moet wachten varieert dus tijdens je wachtperiode.
  3. Van zodra jij aan de beurt bent op de wachtlijst, nodigen we je uit om de woning te komen bekijken. Dat doen we door je een brief te sturen.

Aanvaarden of weigeren

Als we je laten weten dat we een woning voor je hebben kan je gaan kijken en beslissen. Dit zijn de mogelijkheden:

  • Je bent tevreden met het aanbod en wilt de woning huren. Dan kom je naar het kantoor en bespreken we samen de verdere stappen.
  • Je vindt de woning niet goed en weigert ze. Dat kan je slechts één keer doen. Als je weigert, dan krijg je ten vroegste 3 maanden later een nieuw aanbod. Tenzij je op papier een goede reden zet waarom je weigert. Dan kan het sneller. Weiger je ook het tweede aanbod, dan schrappen we je aanvraag. Als je dan nog bij Cordium wil huren, moet je je kandidatuur opnieuw indienen en achteraan op de wachtlijst beginnen.

Belangrijk

Elke twee jaar moet je je kandidatuur hernieuwen. Lees meer

Wachttijd

Wil je weten op welke plaats je staat op de lijst?