‘Samen sterk’ en ‘samen tegen Corona’ zijn begrippen die onze bewoners goed hebben begrepen. Dat zien we in al de initiatieven die ze nemen om hun buren en de wijk te ondersteunen in deze bijzondere tijden. Iets waar wij, als Cordium, ontzettend trots en dankbaar om zijn. 

 

In Eigenbilzen gingen een creatieve bewoonster en haar dochter aan de slag met stoepkrijt. Op het binnenplein van de woningen tekenden ze deze prachtige krijttekening. Op die manier steken ze alle buren een hart onder de riem wanneer ze door het raam kijken. 

 

 

Ook in Eigenbilzen zorgden dezelfde bewoonster en haar dochter voor een leuke attractie voor de kinderen tijdens het wandelen. Op de oprit werd dit kleurrijke busje geplaatst. Aan het busje kunnen de voorbijkomende kinderen gratis een cadeautje vissen uit de schelp. De schelp is gevuld met allemaal speelgoed van de bewoonster haar dochter. En dat is nog niet alles! Ook aan de netheid van de wijk en aan de gezondheid van de voorbijgangers werd gedacht. Zo zijn er ontsmettingsdoekjes en afvalzakjes voorhanden voor alle vissertjes. 

 

 

Dat het jaar 2020 zo zou lopen had niemand verwacht. Zeker voor onze senioren is de impact enorm. Buiten de bezorgdheid over hun eigen gezondheid en die van hun naasten zien ze hoe hun sociaal netwerk van de één op de andere dag stilvalt. Gelukkig blijven onze sterke senioren niet bij de pakken zitten!

Dit is ook zo bij de senioren in Hasselt. Omdat het jaarlijks paasfeest waar zij en haar buren elk jaar van genoten niet kon doorgaan, nam bewoonster Louisa het heft in eigen handen. Voor haar buren haalde ze haar creativiteit boven en maakte ze voor ieder een vrolijk en lekker geschenkje. Daarnaast is ze bezorgd om de gezondheid van haar buren en zorgde ze voor ieder een zelfgemaakt mondmasker. Dit alles werd netjes aan de deur geleverd op de dag van het anders zo gezellige paasfeest. Na deze traktatie blijft er nog energie over die Louisa volop blijft omzetten in zelfgemaakte mondmaskers voor wie het nodig heeft! Zo zorgde ze er ook voor dat onze maatschappelijk assistente de blok veilig kon betreden.

 

 

Ook in Hoeselt zorgen de senioren goed voor elkaar. Net zoals in Hasselt, haalde één van de bewoonsters haar naaimachine boven om mondmaskers te maken voor alle buren. Dit dragen ze in de gemeenschappelijke gangen van het appartementsgebouw. Daarnaast zorgen ze dat er voldoende afstand wordt gehouden. Een ander koppel uit de blok zorgt ervoor dat gemeenschappelijke klinken en liftknoppen dagelijks worden ontsmet en ze controleren of iedereen in goede gezondheid verkeert!

Met veel trots ziet Cordium hoe groot de solidariteit is onder haar bewoners en hoe goed onze huurders voor elkaar zorgen. We blijven dan ook zeer benieuwd naar alle initiatieven en helden die er in ons patrimonium tevoorschijn komen! Een grote dankjewel! 

Terug naar het nieuwsoverzicht