Ben je op tijdelijke werkloosheid ten gevolge van de coronamaatregelen? Heb je hierdoor meer dan 20% minder inkomen? Dan kan je, na één maand, in aanmerking komen voor een huurprijsvermindering.
 

Hoe kan je de huurprijsvermindering aanvragen?

  1. Bezorg ons een attest van de RVA, jouw werkgever of jouw betalingsinstelling waaruit blijkt dat je op tijdelijke werkloosheid bent. Dit moet een attest zijn van de laatste maand.

 

  2. Heb je ook nog een paar dagen gewerkt tijdens deze maand? Dan moet je ook je loonfiche van die maand aan ons bezorgen.

 

  3. Zijn er nog andere personen in jouw gezin die een inkomen hebben gehad tijdens deze maand? Bezorg ons dan ook de nodige bewijzen van dit inkomen (ziekte-uitkering, loonfiches, werkloosheidsuitkering, FOD,…).

 

  4. Wanneer je al de nodige documenten hebt, bezorg je deze per post of per e-mail aan jouw regioverantwoordelijke.

 

  5. Wij controleren of jouw huidig inkomen meer dan 20% gedaald is.

 

  6. Indien jouw huidig inkomen meer dan 20% gedaald is, krijg je een huurprijsvermindering voor 3 maanden. Jouw nieuwe huurprijs word je per post of e-mail toegestuurd.

 
Wanneer moet je de huurprijsvermindering aanvragen?

Om een huurprijsvermindering aan te vragen vanaf april, dien je ons voor 10 april de nodige documenten van de maand maart aan te leveren.

Lever je de nodige documenten in na 10 april, dan gaat je huurprijsvermindering pas in vanaf mei. Je betaalt in april nog de gewone huurprijs.

 
Heb je vragen of maak je je zorgen over het betalen van de huur?
 
Blijf er niet mee zitten. Neem dan contact op met jouw regioverantwoordelijke. Samen zoeken we naar een oplossing.

  Bilzen & Hoeselt: katrien.joosten@cordium.be
  Hasselt: nele.hendriks@cordium.be
  Alken & Kortessem: jolien.timmers@cordium.be
Terug naar het nieuwsoverzicht