In Hoeselt op de Stijn Streuvelslaan vinden we onze oudste woningen. Renoveren van deze woningen was dringend nodig, maar Cordium koos om de bestaande woningen af te breken en te gaan voor volledige nieuwbouw. Dit heeft een verdichting van de wijk als gevolg, want door de herontwikkeling werden meer woongelegenheden gecreëerd op dezelfde ruimte. In fase I van het project sloopten ze 17 woningen, en kwamen er 27 nieuwbouw appartementen, 2 woningen en 27 ondergrondse parkeerplaatsen in de plaats.

Deze nieuwe woningen en appartementen zijn beter afgestemd op de huidige gezinssamenstelling. De woningen die werden afgebroken waren bijna allemaal nog van het type 3 of 4 slaapkamers en die zijn nu veel minder nodig. De nieuwe woningen variëren allemaal van 1 tot 3 slaapkamers waardoor Cordium beter kan inspelen op de veranderde gezinssamenstelling. Daarnaast zijn de woningen ook allemaal rolstoeltoegankelijk en zijn ze voorzien van de nieuwste technologieën qua energie en verwarming. De nieuwbouwwoningen beschikken over zonneboilers en een collectief warmtenet dat alle bewoners voorziet van warm water.

Tijdens de Sociaal Wonendag op 13 okober kan je fase I van dit project bezoeken en krijg je een rondleiding in de afgewerkte, nog onbewoonde woningen en appartementen. Je ontdekt ook wat de plannen zijn voor fase II van deze herontwikkeling in Hoeselt. Je kan deelnemen aan een rondleiding om 14u, 15u & 16u. Afsluiten doen we met een lekker kopje koffie en een stukje taart. Ook voor de kinderen is er leuke animatie voorzien!

Daarnaast kan je tijdens de Sociaal Wonendag ook meer informatie verkrijgen over 39 sociale bouwkavels die Cordium verkoopt in Hoeselt.

Locatie: kruising van de Stijn Streuvelslaan & Morlotlaan Hoeselt

Terug naar het nieuwsoverzicht