Sterkmakers zijn huurders die zich onbaatzuchtig engageren om de leefbaarheid in onze woonwijken te verbeteren. Dit door een luisterend oor of een helpende hand te bieden aan buren, door activiteiten te organiseren die buren samenbrengen, en door gemeenschappelijke vragen, bezorgdheden of werkpunten in een wijk terug te koppelen aan Cordium. Ze vormen hiermee dus een waardevolle brug tussen enerzijds buren onderling, en anderzijds tussen Cordium en haar huurders.

Om de sterkmakers te bedanken voor hun inzet, organiseerden we, op 27 april en 4 mei, voor hen een ontbijtmoment met aansluitend een bezoek aan de kijkwoning van het project Gezond (T)huis te Hasselt.

Sterkmakers vanuit verschillende (deel)gemeenten leerden elkaar kennen, en wisselden ervaringen over hun rol als sterkmaker uit. Daarnaast kregen ze tijdens een rondgang in de kijkwoning van het project Gezond (T)huis heel wat interessante tips om de eigen huurwoning veiliger, gezonder en energiezuiniger te maken. Tips, die de sterkmakers op hun beurt weer kunnen delen met buren.

Het werd een ontspannende voormiddag, waar ook heel wat nieuwe idee├źn ter verbetering van de werking van Cordium en ter verbetering van de leerbaarheid in de verschillende woonwijken ontpopten. Keep up the good work! Wordt vervolgd!

Terug naar het nieuwsoverzicht