Gevel

Wat moet ik zelf herstellen?

Je kan voor deze technische problemen geen herstelling aanvragen bij Cordium. Dit moet je zelf (laten) herstellen:

  • Je hebt zelf de gevel beschadigd.

Onderhoudstips

  • Controleer af en toe de gevel op barsten, scheuren, blazen, kale plekken of vochtige plekken. De huurder moet de verhuurder verwittigen als er schade is aan het schilderwerk dat wijst op een onderliggend probleem zoals vocht. Het is belangrijk om beginnende scheurtjes, blaasjes en barsten snel door de verhuurder te laten repareren om verdere schade door vochtschade te voorkomen.
  • Controleer af en toe de houten gevel op scheuren, kale plekken of barsten. Als de houten delen niet goed zijn bevestigd kan er water achter het hout lopen, met houtrot tot gevolg. Ook kunnen er krommingen in de delen ontstaan door temperatuurverschillen. Controleer ook of de houten panelen bol zijn gaan staan. Dat kan verschillende oorzaken hebben, bv. water in de constructie of temperatuurverschillen.
  • Controleer af en toe het metsel- en voegwerk van de gevels. Gaten en scheuren in het metsel- en voegwerk zijn plekken waar ongedierte en water naar binnen kunnen komen. Scheurvorming in de gevel kan ook duiden op een constructiefout. Mos- en algengroei kan het metselwerk ernstig aantasten. Daardoor kan het loskomen en uiteindelijk uitvallen, wat de staat van de woning niet ten goede komt. Mos- en algen zijn dus zo snel mogelijk te verwijderen.

Wat moet Cordium herstellen?

Enkel voor deze technische meldingen kan je een herstelling aanvragen bij Cordium:

  • De gevel is beschadigd door overmacht*.
  • Het schilderwerk is versleten.

*overmacht: een reden waar jij zelf niets aan kan doen/buiten jouw wil