Expertisevergadering sociale energie- en watersprong

Expertisevergadering sociale energie- en watersprong

  • Nieuws
  • Expertisevergadering sociale energie- en watersprong

4 identieke woningen in Hoeselt, gebouwd in de jaren 70, worden dit jaar grondig onder handen genomen. In een korte tijd worden deze woningen gerenoveerd tot energiezuinige woningen en dit terwijl de bewoners in hun woning blijven wonen. De woningen gelegen aan de Anjelierenlaan maken deel uit van 2 proefprojecten: de sociale energiesprong en de sociale watersprong

Vergadering met alle partners

Met de start van de werken voor de deur werd er een expertisevergadering georganiseerd met de bewoners en partners van het proefproject. De start van de werken staat gepland op 30 augustus waarna de bewoners een warme winter in hun 'nieuwe' woning tegemoet gaan. 

Tijdens de vergadering werd de planning van de werken overlopen, vragen en bekommernissen besproken, resultaten van metingen bekeken,... . Omdat bewoners tijdens de werken in hun woning blijven wonen, maar ook omdat het succes van het project afhankelijk is van de inzet van de bewoners, is overleg van groot belang. Huurders krijgen meer inzichten in hun huidig en toekomstig verbruik van energiebronnen. 

Ook na de werken zullen er op regelmatige basis huisbezoeken, bevragingen en overlegmomenten plaatsvinden om het project verder onder de loep te nemen. 

huurder Anjelierenlaan
We zijn blij dat onze woningen deel uitmaken van dit proefproject en dat we hierin de nodige begeleiding krijgen. Het zijn veel verschillende technieken die worden geïnstalleerd, maar door de nodige uitleg leren we hier goed mee om te gaan. Na de werken, beginnen we als de zon schijnt, allemaal vlijtig met de was en de strijk!
huurder Anjelierenlaan
Voor de
Huurders
Voor de
Kandidaat-huurder
Voor
Iedereen