Dalen de sociale huurprijzen tijdelijk?
 
Er is een mogelijkheid tot huurprijsvermindering voor mensen die vallen onder het stelsel van tijdelijke werkloosheid ten gevolge van corona. Ben je op tijdelijke werkloosheid ten gevolge van de coronamaatregelen? Heb je hierdoor meer dan 20% minder inkomen? Dan kan je, na één maand, in aanmerking komen voor een huurprijsvermindering. Hoe je die kan aanvragen, lees je hier.
 
Mag ik nog verhuizen?
 
Verhuizen is enkel mogelijk als het dringend is en onder strikte voorwaarden. Meer informatie over verhuizen van én naar een woning van Cordium vind je hier.
 
Is er een tussenkomst voor de gas-, water- en elektriciteitsfactuur?
 
Voor gezinnen met gezinsleden die technisch werkloos zijn door de coronamaatregelen voorziet de Vlaamse overheid een tussenkomst in de gas-, water- en elektriciteitsfactuur voor de periode van één maand. De tussenkomst bedraagt €202.68. Je blijft dus je water- en energiefactuur betalen aan je leverancier en je krijgt van de Vlaamse verheid de vermelde tussenkomst. Deze storting gebeurt automatisch, je hoeft er niets voor te doen. Via de RVA komt een automatische en rechtstreekse storting van het bedrag op jouw rekening. Meer informatie vind je op de website van de VREG.
 
Moet ik als huurder de maandelijkse huurprijs blijven betalen, ook wanneer ik geen of minder loon heb?
 
Ja. Het betalen van de maandelijkse huur is één van de belangrijkste huurdersverplichtingen. Je blijft immers ook wonen in de woning. In bepaalde gevallen kan je wel een vermindering van de huurprijs bekomen. Maak je je zorgen over het betalen van de huur of ondervind je moeilijkheden? Blijf er niet mee zitten. Neem dan contact op met jouw regioverantwoordelijke. Samen zoeken we naar een oplossing.
 
Kan ik nog een sociale huurwoning toegewezen krijgen?
 
Ja, er worden tijdens deze maatregelen nog steeds sociale huurwoningen toegewezen. Je plaats op de wachtlijst opzoeken doe je hier.
 
Mogen er nog nieuwe huurovereenkomsten ondertekend worden?
 
Ja, dat mag, weliswaar onder strikte voorwaarden: in open lucht, met voldoende afstand en met je eigen balpen.
 
Moeten de huurder en verhuurder hun verplichtingen op het vlak van onderhoud en herstellingen uitvoeren?
 
Zowel de huurder als de verhuurder hebben een onderhouds- en herstellingsverplichting. De huurder moet de kleine herstellingen en de herstellingen door zijn eigen toedoen die noodzakelijk zijn, uitvoeren. De verhuurder moet instaan voor dringende herstellingen of herstellingen die verdere schade aan de huurwoning kunnen voorkomen. De technische dienst oordeelt over de hoogdringendheid van deze interventies. Een technische melding doe je hier of door contact op te nemen met Albert (011 26 45 70).
 
Kan ik terecht op het containerpark voor het brengen van afval?
 
Vanaf 7 april gaan de containerparken terug open, onder voorwaarden. Hier vind je meer info. Ook vind je er meer informatie over de afvalophalingen aan huis.

Terug naar het nieuwsoverzicht