Hoe schrijf ik mij in?

Papier of online

Je kan je online inschrijven of je kan het papieren inschrijvingsformulier invullen, wat jouw voorkeur heeft. Kies je voor het papieren inschrijvingsformulier? Dan kan je dit aan ons bezorgen op een zitdag, opsturen per post of in de brievenbus steken op het hoofdkantoor (Gouverneur Roppesingel 133 – 3500 Hasselt).

Vanaf het moment dat wij jouw digitale of papieren aanvraag tot inschrijving ontvangen, controleren wij of je voldoet aan de voorwaarden en of we al de nodige documenten hebben. Het inschrijvingsformulier, zowel het digitale als papieren, dient steeds getekend te zijn door jou en je eventuele partner. 

Pas als er voldaan is aan al de voorwaarden en het inschrijvingsformulier ondertekend werd, kunnen wij jouw inschrijving definitief maken. 

Wat gebeurt er na jouw inschrijving?

  • Je krijgt van ons via de post je inschrijvingsbewijs en je definitief inschrijvingsnummer. Houd dit zeer goed bij.
  • Je staat nu op de wachtlijst. Waar je wil wonen, de grootte van je woning en de voorrangsregels bepalen jouw plaats op de wachtlijst. Hoelang je moet wachten hangt dus af van jouw keuzes en het aantal beschikbare woningen.
  • Je kan je plaats op de wachtlijst steeds opzoeken met je inschrijvingsnummer en rijksregisternummer.
  • Van zodra jij aan de beurt bent op de wachtlijst, nodigen we je uit om de woning te komen bekijken. Dat doen we door je een brief te sturen.

Aanvaarden of weigeren?

Als we je laten weten dat we een woning voor je hebben, kan je gaan kijken en beslissen. Dit zijn de mogelijkheden:

  • Je bent tevreden met het aanbod en wilt de woning huren. Je neemt contact op met Mieke en samen bespreken jullie de verdere stappen.
  • Je vindt de woning niet goed en weigert ze. Dat kan je slechts één keer doen. Als je weigert, dan krijg je ten vroegste 3 maanden later een nieuw aanbod. Weiger je ook het tweede aanbod, dan schrappen we je aanvraag. Als je dan nog bij Cordium wil huren, moet je je kandidatuur opnieuw indienen en achteraan op de wachtlijst beginnen.