Alken

Alken

Woon jij in één van onze woningen in Alken? Op deze pagina vind je meer info over jouw wijk!

Meer info over jouw gemeente?

Verhuis je naar Alken en wil je weten wat je moet doen om je adres te verplaatsen? Woon je al in Alken en wil je bijvoorbeeld weten wat de openingsuren zijn van de bibliotheek? Op de website van Alken vind je heel wat praktische informatie als inwoner. 

Leefbaarheidsbudget

Goed wonen betekent niet alleen wonen in een gezond en gezellig huis. Het wil ook zeggen: wonen in een aangename buurt, waar je de buren kent, waar af en toe iets leuks te doen is, waar de omgeving netjes en veilig is. 

En daar kunnen bewoners zelf heel wat aan doen. Een barbecue zoals in Hoeselt of Munsterbilzen bijvoorbeeld. Een garageverkoop zoals in Kortessem ook. Een actie om samen zwerfvuil op te ruimen. Iets doen om kinderen samen te brengen, om ouderen te ondersteunen. Zoveel kansen om het leven in je buurt aangenamer te maken.

Cordium helpt graag om jouw ideeën mogelijk te maken. Groepen bewoners kunnen een beperkt budget aanvragen om kosten te dekken van gezamenlijke acties. Het moet gaan om een actie die de band tussen bewoners beter maakt en samenwerking bevordert. De aanvraag kan alleen gedaan worden door meerdere bewoners samen.

Rudi Vanolst
Werner Plessers