Wat als mijn inkomen of gezinssituatie verandert?

1. Inkomen

Als je inkomen vandaag minstens 20% lager is dan in het jaar dat gebruikt werd om je huurprijs te berekenen, mag je een aanpassing aanvragen. Je huidige inkomen moet dan minstens drie maanden aaneensluitend 20% lager zijn. Kijk hier voor meer informatie over een huurprijsaanpassing.

2. Gezinssituatie

Je hebt als huurder de verplichting om Cordium binnen de 30 dagen schriftelijke op de hoogte te brengen wanneer je gezinssituatie verandert (let op: soms moet je het ook op voorhand aanvragen):

  • Je gezin wordt groter of kleiner: Als er een kindje op komst is, een kind of andere inwoner het huis verlaat, als je gaat scheiden, als iemand overlijdt of er komt iemand bij je gezin wonen, moet je dat laten weten aan Cordium. Op basis van je nieuwe gezinstoestand berekent Cordium de huurprijs.
  • Er komt een volwassene bij je inwonen. Belangrijk: als er een extra persoon komt inwonen in je woning, ben je verplicht dat VOORAF aan te vragen bij Cordium. Een bijwoonst mag immers nooit leiden tot een onaangepaste of te kleine woning.