Wat als ik het aanbod aanvaard?


Als Cordium je een woning heeft aangeboden die past bij je gezinssituatie, en je wil dit aanbod aanvaarden, volgen er nog enkele belangrijke stappen:

1. Voorwaarden controleren

We controleren nog één keer of aan de vier toelatingsvoorwaarden is voldaan. Indien dit zo is, ontvang je van ons een brief ‘definitieve toewijzing’. 

2. Waarborg & kosten plaatsbeschrijving

Bij de brief ‘definitieve toewijzing’ ontvang je een uitnodiging voor het betalen van de huurwaarborg. De huurwaarborg bedraagt €1022 in 2022. Indien het moeilijk is voor jou om dit bedrag in één keer te betalen, neem dan contact op met Cordium of het OCMW. 

Daarnaast dien je ook €35 te betalen voor de kosten van de plaatsbeschrijving

Voor de contractondertekening moeten de waarborg (of de eerste schijf van het afbetalingsplan) en de kosten voor de plaatsbeschrijving betaald zijn. 

3. Huurprijs

Bij de brief ‘definitieve toewijzing’ ontvang je ook een voorlopige huurprijsberekening. Deze huurprijs is nog niet definitief en er kunnen nog (kleine) verschillen zijn met je echte huurprijs. Hoe berekenen we deze huurprijs? Dat lees je hier.

4. Huurcontract

We maken een huurcontract op voor jou. Je regioverantwoordelijke neemt tijdens de eerste week van de maand voorafgaand aan je huurcontract contact met je op om een afspraak te maken. Dus stel dat je contract begint te lopen in april, dan neemt jouw regioverantwoordelijke contact met je op tijdens de eerste week van maart. Jullie maken dan samen een afspraak voor de contractondertekening. 

Deze contractondertekening gaat door tijdens de derde week van de maand voorafgaand aan je huurcontract. Tijdens deze contractondertekening ondertekenen jij en je partner al de nodige documenten en krijg je meer uitleg van jouw regioverantwoordelijke. Meer info over de inhoud van het contract vind je hier.

Voor de contractondertekening moeten de waarborg (of de eerste schijf van het afbetalingsplan) en de kosten voor de plaatsbeschrijving betaald zijn. 

5. Plaatsbeschrijving en sleuteloverdracht

Ten laatste de laatste dag van de maand voorafgaand aan de maand dat je huurcontract begint, ontvang je de sleutel van je nieuwe woning. Stel dat je contract begint op 1 april, dan ontvang je ten laatste op 31 maart de sleutel. Tijdens de sleuteloverdracht, vindt ook de plaatsbeschrijving plaats.

6. Nutsvoorzieningen

Samen met de plaatsbeschrijving worden ook de tellerstanden van de nutsvoorzieningen genoteerd en de overnamedocumenten in orde gebracht. De aansluiting bij de nutsvoorzieningen moet je zelf regelen. Dit doe je best meteen op de dag dat je jouw sleutels krijgt. Je kiest zelf welke energieleverancier je wil voor gas en/of elektriciteit. Voor water dien je steeds een contract af te sluiten bij De Watergroep

7. Verzekeringen

Cordium sluit voor alle huurders een brandverzekering af bij Ethias. Daarmee is het gebouw verzekerd. Constructies die Cordium niet heeft gebouwd, zoals een afdak of tuinhuisje, zijn niet verzekerd. De huurder betaalt een maandelijkse vergoeding van 0,25 euro. Dit bedrag is vervat in de huurprijs.

Let op! In deze verzekering zijn sommige risico’s niet gedekt. Sluit dus zelf bijkomende verzekering af voor:

  • Burgerlijke aansprakelijkheid tegenover je buren en voor brand- en waterschade aan uw inboedel. Deze risico’s zijn niet gedekt door de brandverzekering van Cordium.
  • Glasbraak gebouw: zeker wanneer jouw woning nieuwe ramen heeft, twijfel je daar beter niet over.