Actualisatie van de wachtlijst

Actualisatie van de wachtlijst

  • Nieuws
  • Actualisatie van de wachtlijst
25 feb. 2022

De brieven voor de actualisatie van de wachtlijst werden vandaag verzonden naar al de kandidaten die bij ons op de wachtlijst staan!

Actualisatie van de wachtlijst

Cordium actualiseert de wachtlijst iedere twee jaar. Dat gebeurt telkens in de oneven jaren (2021, 2023,...). Door de coronamaatregelen die vorig jaar van kracht waren, heeft de actualisatie uitzonderlijk niet kunnen plaatsvinden en zal de actualisatie in 2022 gebeuren.

Wat is de actualisatie?

Tijdens de actualisatie wordt iedere kandidaat-huurder gevraagd om ons te laten weten of je nog kandidaat wil blijven voor een sociale woning. Je krijgt van ons een brief. Kandidaat-huurders die niet tijdig reageren op deze brief, worden geschrapt van de wachtlijst. 

Hernieuwing van je kandidatuur

In de brief die je van ons krijgt, vragen we je om je kandidatuur te bevestigen. Tegelijk controleren we jouw inkomen en je gezinssamenstelling. Daarnaast kan je ook jouw woonkeuzes aanpassen tijdens de actualisatie. 

Aantal brieven

Het is heel belangrijk dat je op de brief die je van ons ontvangt, reageert. Als we binnen de maand geen reactie op de brief krijgen, dan krijg je een herinneringsbrief. Beantwoord je deze niet binnen de 15 dagen, dan sta je niet meer ingeschreven op de wachtlijst.

Opnieuw inschrijven

Als je niet op de brieven reageerde, maar toch kandidaat wil blijven, moet je jezelf opnieuw inschrijven op de wachtlijst. Je zal dan ook opnieuw onderaan de wachtlijst moeten aansluiten. Het is dus belangrijk dat je reageert. 

Zitdagen tijdens de actualisatie

Je kan de documenten van de actualisatie per mail aan ons bezorgen, per post (Gouverneur Roppesingel 133, Hasselt) of je kan de documenten binnenbrengen tijdens één van onze zitdagen:

  • Cordium Hasselt: donderdag van 13u30 - 16u00: enkel op afspraak
  • Sociaal Huis Bilzen: maandag en woensdag van 9u00 - 12u00
  • OCMW Alken: 1e en 3e donderdag van de maand van 9u - 12u: enkel op afspraak
  • OCMW Kortessem: 1e en 3e vrijdag van de maand van 9u - 12u: enkel op afspraak
  • OCMW Hoeselt: 2e en 4e donderdag van de maand van 10u - 12u: enkel op afspraak

Tijdens de zitdagen van Alken, Kortessem en Hoeselt zal ook onze Coravan aanwezig zijn op de parking van het OCMW. Dit is onze mobiele werkplek. Ook hier kan je terecht om vragen te stellen over je kandidaatdossier. 

Afspraak maken

Afspraak maken

Op de zitdag van Hasselt, Alken, Kortessem en Hoeselt kan je enkel terecht op afspraak. Je kan eenvoudig een afspraak maken met onze medewekers via onze online afsprakenagenda. Je kan ook steeds telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken (011 26 45 60, kies optie 1 'actualisatie'). 

Voor de
Huurders
Voor de
Kandidaat-huurder
Voor
Iedereen