Een (t)huis voor iedereen

Een (t)huis voor iedereen

Het project Demerdal in Hoeselt is een van de 19 projecten in het inspiratieboek sociaal wonen van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW). Het boek ‘Een (t)huis voor iedereen – inspiratieboek sociaal wonen’ verscheen begin maart 2021 bij Uitgeverij Politeia naar aanleiding van 100 jaar sociaal wonen.

Een (t)huis voor iedereen

Een betaalbare, kwaliteitsvolle woning is essentieel om ons leven vorm te geven. De sector sociaal wonen heeft de sleutel in handen om die (t)huis te creëren voor iedereen, zeker voor wie het om welke reden dan ook moeilijk heeft of minder snel een aangepaste woning vindt. En al 100 jaar werkt de sociale huisvestingssector elke dag samen aan de ambitie om meer en beter sociaal wonen waar te maken.

Innoveren is wikken en wegen

Is de viering van honderd jaar sociaal wonen meteen ook de begrafenis van de individuele verwarmingsinstallatie? Klinkt cru, maar als het van Cordium afhangt wel: bij nieuwbouwprojecten trekken we de kaart van collectieve warmtenetten. Bovendien is die technologie geen eindstation. In de evolutie naar eco-sociaal wonen zijn de ambities hoog en is de interesse groot.

Sterke mix

Ons project en vele andere innovatieve, inspirerende en warme sociale woonprojecten bundelde de VMSW in het boek. Centraal staan de verhalen van de mensen achter deze projecten: de sociale huisvestingsmaatschappijen, hun professionele partners en natuurlijk de sociale huurders en kopers zelf.

Het boek is nu te koop bij Politeia Uitgeverij voor 26 euro (zonder verzendkosten).

Voor de
Huurders
Voor de
Kandidaat-huurder
Voor
Iedereen