Overige woningen in Vliermaalroot krijgen energetische renovatie

Overige woningen in Vliermaalroot krijgen energetische renovatie

  • Nieuws
  • Overige woningen in Vliermaalroot krijgen energetische renovatie
9 sep. 2021

Vorig jaar ondergingen de eerste woningen in Vliermaalroot reeds een energetische renovatie. Nu zijn ook de overige 53 woningen in Vliermaalroot aan de beurt! 

Energetische renovatie

De woningen gelegen aan de Roterlaan en Papeheide in Vliermaalroot werden gebouwd begin jaren '80. Voor het behalen van de energienormen zijn deze woningen toe aan een grondige renovatie. Het eerste gedeelte van de wijk werd reeds vorg jaar onder handen genomen. De volgende 53 woningen zijn nu aan de beurt. Alle woningen worden voorzien van nieuw buitenschrijnwerk, spouwmuurisolatie, een ventilatiesysteem en zoldervloerisolatie. Hierdoor krijgen de woningen niet alleen een moderne, nieuwe look, maar worden ze ook een pak energiezuiniger!

Bewonersvergadering & rondgang

De renovaties gebeuren allemaal terwijl de bewoners in de woning blijven wonen. Dit brengt natuurlijk heel wat vragen en voorbereidingen met zich mee. Om hierop te kunnen inspelen, organiseerden we 3 bewonersvergaderingen. In de namiddag gingen we bij iedere bewoner afzonderlijk op huisbezoek om hen te informeren welke voorbereidingen zij moeten treffen. 

We verwachten dat de eerste werken van start gaan in december of begin volgend jaar. Het plaatsen van de nieuwe ramen vraagt twee dagen werk. Wanneer het oude raam wordt weggehaald, wordt dit meteen vervangen door het nieuwe. Zo zitten de bewoners nooit zonder een raam in hun woning. Het plaatsen van het ventilatiesysteem kan worden afgerond in één dag, alsook de spouwmuurisolatie. 

Voor de
Huurders
Voor de
Kandidaat-huurder
Voor
Iedereen